Hlavní obsah

U Šternberka hoří sklad slámy, voda z hydrantu nestačí

Právo, jr
Štarnov (Olomoucko)

Rozsáhlý požár skladu plného slámy likvidují od pátečního podvečera hasiči ve Štarnově nedaleko Šternberka na Olomoucku.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Rozsáhlý požár sladu slámy likvidují od pátečního podvečera hasiči na Olomoucku.

Článek

„Oznámení o požáru jsme přijali v pátek v 17:51 hodin,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

„Na místo vyjeli profesionální hasiči z Olomouce, Šternberka, Uničova a dobrovolní hasiči ze Štarnova, Bělkovic - Lašťan, Bohuňovic, Dolan, Liboše a Olomouce. Hasiči po příjezdu zjistili, že požárem je zasažena balíkovaná sláma uskladněná v obezděné hale a částečně v zastřešeném přístřešku o rozměrech asi 40 x 20 metrů,“ řekla mluvčí.

Při požáru nebyl zatím nikdo zraněn, zásah bude podle hasičů trvat dlouho. Na místo proto přijel i týlový kontejner. Rychlým zásahem se hasičům podařilo druhou polovinu haly před požárem uchránit. S plameny bojují několika proudy vody, na místě jim pomáhá těžká technika, která slámu vyváží na volné prostranství, kde se rozebírá a dohašuje.

„Aktuálně se řeší dálková doprava vody na požářiště, jeden hydrant ve Štarnově nestačí, hasiči proto budou dovážet vodu z nedalekého Šternberka,“ upřesnila Hacsiková. První odhady hovoří o škodě okolo jednoho milionu korun, příčina vzniku požáru zůstává v šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám