Hlavní obsah

Pomohli ženě na Florenci s kufrem, z gentlemanů se ale vyklubali zloději

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Krádeží peněženky a následně osmdesáti tisíc korun z bankomatu skončila zprvu rádoby gentlemanská pomoc dvojice mužů ve stanici metra Florenc. Muži pomohli ženě snést zavazadlo ze schodů, přičemž jí ale podle kriminalistů vybrali kabelku. Podezřelé zachytila bezpečnostní kamera v metru i u bankomatu.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie podezírá dva muže z krádeže peněženky a osmdesáti tisícVideo: Policie ČR

 
Článek

Krádež se stala 23. listopadu kolem 8:00. „Muži si za svou oběť vybrali ženu, která nesla ze schodů v metru kufr a přes rameno měla kabelku. Jeden z ‚gentlemanů‘ ženě nabídl pomoc a druhý ji mezitím okradl,“ sdělil v pondělí mluvčí policie Jan Daněk.

Policie stále pátrá po totožnosti mužů a žádá veřejnost o pomoc. „Jestliže je někdo poznává, ať se ozve na linku 158. V tuto chvíli nemůžeme vyloučit, že by se mohlo jednat o cizince, jelikož při kontaktu s poškozenou muž, který jí pomáhal s kufrem, řekl pouze jedno slovo, a to ‚Haló‘,“ dodal mluvčí.

Foto: Policie ČR

Policie podezírá dva muže z krádeže peněženky a osmdesáti tisíc

Kriminalisté případ vyšetřují s podezřením na krádež a zneužití platební karty, podezřelým hrozí až pětiletý trest vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám