Hlavní obsah

Na Zlínsku hořel seník, majitel se nadýchal kouře

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požár seníku zaměstnal v noci ze soboty na neděli hasiče v Nedašově na Zlínsku. Majitel seníku se nejprve snažil oheň sám uhasit, teprve když viděl, že to nezvládne, zavolal hasiče. Skončil v nemocnici, protože se nadýchal kouře.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiče zaměstnal v noci na neděli požár seníku v Nedašově na Zlínsku.

Článek

„Požár zjistil majitel seníku, který se snažil sám požár uhasit, ale marně. Proto krátce před půl druhou v noci zavolal na tísňovou linku hasičů a požádal o pomoc,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Krajské operační středisko muselo postupně k požáru vyslat devět jednotek s cisternami a automobilovým žebříkem. „Jednalo se o jednotky profesionálních hasičů z Valašských Klobouk, Slavičína a Zlína a dobrovolné hasiče z Valašských Klobouk, Nedašova, Návojné, Brumova-Bylnice a Štítné nad Vláří. Při hašení bylo zapotřebí velké množství vody, kterou hasiči kyvadlově dováželi z Brumova,“ popsala Javoříková.

Velitel zásahu na místo přivolal záchranáře, kteří majitele seníku, který se nadýchal kouře, odvezli do nemocnice.

Hasiči postupně rozebírali konstrukci seníku a museli strhnout celou střechu. Seno, které těžkou technikou vyváželi ven, prolévali vodou až do rána.

„Vyšetřovatel hasičů vyčíslil předběžně škodu na jeden a půl milionu korun. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření. Vyvážení a hašení sena bude probíhat minimálně celé nedělní dopoledne,“ informovala Lucie Javoříková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám