Hlavní obsah

Policie na Zlínsku rozprášila síť prodejců kokainu. Na „droze bohatých” vydělali miliony

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Na několik milionů korun si přišli distributoři vysoce kvalitního kokainu dováženého ze Slovenska, jejichž síť ve Zlínském kraji odhalili policisté spolu s Celní správou. Při zásahu proti organizované skupině, na kterém se podílely více než dvě stovky policistů a celníků, bylo zdrženo jedenáct lidí.

Zadržení dealerů kokainuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Skupinu řídil osmadvacetiletý muž ze Zlínska, který drogu ze Slovenska prostřednictvím dealerů dodával po Zlínském a Moravskoslezském kraji, ale i odběratelům v Praze a v Jihomoravském kraji. Dvaačtyřicetiletý dodavatel ze Slovenska poskytoval gram kokainu za 1000 až 1500 korun, konečný uživatel platil 2000 až 2500 korun,“ řekl vedoucí odboru obecné kriminality ve Zlíně Petr Petrželka.

„Šest mužů a jednu ženu ve věku 24 až 29 let krajští kriminalisté obvinili ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami, za který je trestní sazba až osmnáct let odnětí svobody,“ uvedl náměstek ředitele policie Jindřich Kučera.

Foto: Policie ČR

Zajištěné peníze

„Jednalo se o kokain s čistotou 85 procent, kterou pro prodej distributoři ředili na tzv. pouličních 35 procent,“ doplnil ředitel olomoucké Celní správy ČR Michal Zapletal.

„Ve Zlínském kraji byl tento zásah unikátní, toto území bylo pro kokain zatím spíše tranzitní, jeho distribuci zde jsme zaznamenali zcela poprvé v historii krajského ředitelství. Jde o drogu bohatých. Proti odhalení se organizátoři velmi sofistikovaně chránili,“ připomněl Petrželka.

Při domovních prohlídkách zadrželi policisté a celníci drahá auta a více než 1,25 milionu korun.

Foto: Policie ČR

Nalezený kokain

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám