Hlavní obsah

Celníci našli u 76letého Čecha po příletu z Brazílie přes dvě kila kokainu

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Celníci na pražském letišti Václava Havla odhalili více než dvoukilovou zásilku kokainu, kterou našli v zavazadle 76letého Čecha cestujícího z Brazílie do české metropole. Muž podle vyšetřovatelů drogu přepravoval ukrytou ve dvojitém dně batohu.

Foto: Celní správa ČR

Celníci na pražském letišti našli u seniora přes dvě kila kokainu.

Článek

Muž přicestoval do metropole na lince z brazilského Sao Paula přes portugalský Lisabon. Zásilku celníci našli při běžné kontrole zavazadel. Při pohledu na rentgen je zaujalo dvojité dno v černém látkovém batohu cestujícího. Kokain nakonec potvrdila chemická analýza.

Foto: Celní správa ČR

Celníci na pražském letišti našli u seniora přes dvě kila kokainu

„Celkem bylo zajištěno ve dvou tajných schránkách zavazadla 2101,8 gramu drogy včetně obalového materiálu. Zda byla droga určena pro tuzemský trh, nebo měla pokračovat dále do zahraničí, je předmětem dalšího šetření,“ sdělila mluvčí celníků Šárka Miškovská.

Foto: Celní správa ČR

Celníci na pražském letišti našli u seniora přes dvě kila kokainu

Seniora si převzala Národní protidrogová centrála, která muže obvinila z nedovoleného nakládání s omamnými látkami. Obviněnému hrozí nejméně desetiletý trest vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám