Hlavní obsah

Jeden mrtvý po srážce dodávky s náklaďákem na Orlickoústecku, dalších šest zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Helvíkovice
Aktualizováno

Záchranáři zasahovali v pondělí ráno u tragické nehody, při které se srazila dodávka s nákladním autem u obce Helvíkovice na Orlickoústecku. Jeden člověk havárii nepřežil, dalších šest lidí se zranilo. Nehodu policie vyšetřuje.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

Dodávka jela podle mluvčí policie Lenky Vilímkové od Vamberku, bylo v ní osm lidí a řídil ji jednadvacetiletý řidič. Zatím z neznámých důvodů vjela do protisměru a střetla se s nákladním vozidlem, které řídil šestatřicetiletý řidič.

V dodávce zemřel osmatřicetiletý spolujezdec, šest lidí ve voze bylo zraněno. „Při nehodě byla dále poškozena další tři vozidla, která tam jela, byla to dvě osobní a jedno nákladní. Byla poškozena jen lehce,” sdělila Vilímková.

Dopoledne bude silnice I/11 u Helvíkovic uzavřená. „Dopravu nehoda komplikuje minimálně, v místě je možná objížďka. Naštěstí je tady souběžně místní komunikace, kudy auta jezdí," dodala Vilímková.

Informace o nehodě se zprvu různily, policie později upřesnila tragickou bilanci nehody a počet zraněných. Hasiči museli zraněné z havarovaných vozidlech vyprostit. Okolnosti nehody vyšetřují policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám