Hlavní obsah

Za vraždu dvoutýdenní dcery poslal soud otce na 18 let do vězení

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Pardubický krajský soud uzavřel v úterý po dvou dnech jednání případ 28letého muže, který podle vyšetřovatelů v afektu zabil svou dvoutýdenní dcerku. Soudní senát čin posoudil jako vraždu a vyměřil muži trest 18 let vězení a náhradu za nemajetkovou újmu matce dítěte ve výši půl milionu korun. Rozsudek není pravomocný, lze se proti němu odvolat.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

„Srozuměn s tím, že ji může usmrtit, ji oběma rukama uchopil v podpaží a následně s ní opakovaně nejméně třikrát silně zatřásl tak, že jí její hlava volně létala ve směru zepředu dozadu, kdy poškozená v důsledku tohoto jednání utrpěla rozsáhlý úrazový otok mozku,“ popsala případ soudkyně Anna Sobotková v rozsudku.

Verdikt není pravomocný, obžalovaný se proti němu může odvolat. Státní zástupkyně se v soudní síni vzdala práva na odvolání, rozsudek respektoval její návrh v závěrečné řeči.

Případ se stal letos v dubnu. Matka dívky šla se svým nastydlým synem k lékaři a novorozeně svěřila na tu dobu otci. Ten přiznal, že s dítětem, které krátce po odchodu matky začalo hlasitě plakat, ztratil trpělivost. [celá zpráva]

Smrtelná zranění mozku

Měl podle svých slov vztek a dítě vzal v podpaždí a silně s ním několikrát zatřásl, až ztichlo. Uložil je do kočárku a šel se sprchovat a holit. Když se po půlhodině vrátil, pochopil, že je zle.

Muž u soudu tvrdil, že bezvládné dítě položil na zem, aby mohl provádět masáž srdíčka a umělé dýchání. Lékařská zpráva ale naznačila, že s dítětem spíš o zem praštil, protože došlo ke zlomení týlové kosti lebeční. Výsledkem bylo fatální zranění mozku.

Reklama

Výběr článků

Načítám