Hlavní obsah

Dokonalý zločin to nakonec nebyl. Policie dopadla muže podezřelé z přepadení Švandova divadla v Praze

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie minulý týden zadržela a obvinila z loupeže dva muže, kteří mají podle vyšetřovatelů na svědomí přepadení vrátného v pražském Švandově divadle a krádež trezorů a elektroniky z místa. Incident se stal loni v prosinci a kriminalisté získali první poznatky směřující k podezřelým až po půl roce. Sami policisté zmínili, že si dvojice počínala profesionálně a bylo náročné ji vypátrat.

BEZ KOMENTÁŘE: Vozidlo svědků, které policisté hledajíVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie obvinila muže ve věku 46 a 48 let z loupeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření platebního prostředku. Oběma hrozí až deset let vězení, policie je vyšetřuje na svobodě.

„Objasnění případu nebylo nic jednoduchého. V prvopočátku to dokonce vypadalo na dokonalý zločin, který se nikdy nepodaří vyřešit. Dnes již obvinění si totiž počínali jako opravdoví profesionálové. Při loupeži měli například oba muži zahalené obličeje a na rukou měli rukavice,“ sdělil v pondělí mluvčí policie Tomáš Hulan.

První indicie ke konkrétním podezřelým lidem se kriminalistům podařilo zjistit po půl roce prověřování zločinu. „Potvrdila se správná dedukce kriminalistů. Ti totiž od začátku pracovali s několika vyšetřovacími verzemi, kdy jedna z nich byla, že lupiči jsou buď bývalí pracovníci divadla, nebo že měli s divadlem v minulosti něco společného,“ upřesnil mluvčí.

Vrátného spoutali

Obvinění podle policistů pracovali v minulosti pro soukromou firmu, která pro divadlo prováděla servisní práce. „Oba obvinění mají poměrně pestrou trestní minulost majetkového charakteru, neboť v součtu byli již patnáctkrát trestně stíháni,“ dodal Hulan.

Loupež se stala 30. prosince 2017 poté, co divadlo opustila úklidová firma. Vrátný si pak šel před vchod do divadla zakouřit, po návratu na své stanoviště ho ale přepadli maskovaní pachatelé, kteří ho připoutali ke sloupu v hledišti divadla. Lupiči se pak zmocnili trezorů a elektroniky, se kterými utekli. Škoda byla vyčíslena na 100 tisíc korun. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám