Hlavní obsah

Strojvedoucí přijel z Brna a usnul. Byl silně opilý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Neobvyklý případ řešili ve středu policisté na Brněnsku. Přivolali je k strojvedoucímu, který byl zjevně silně opilý. To potvrdila dechová zkouška, která ukázala 2,6 promile alkoholu. Než muž usnul, přijel s vlakem z Brna.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie uvedla, že kolegové se o strojvedoucího začali zajímat, když přijel z Brna do Křenovic s 20minutovým bezdůvodným zpožděním. Vyrazili za ním do lokomotivy, kde jej našli spát a zdálo se jim, že je opilý. Přivolali proto policisty.

„Přivolaná policejní hlídka naměřila šoférovi vlaku více než 2,6 promile. Muž středního věku však s hodnotami několika dechových zkoušek nesouhlasil, požití alkoholu tvrdošíjně popíral a odmítl i lékařské vyšetření spolu s odběrem krve,“ uvedla mluvčí policie Alena Musilová.

Podle ní je strojvedoucí podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Je mimo službu

Strojvedoucí byl podle Českých drah postaven mimo službu. „Jakmile jsme obdrželi tuto informaci od našich zaměstnanců, kteří strojvedoucího našli, byl tento okamžitě postaven mimo službu a v tuto chvíli čerpá neplacené náhradní volno. Podobné chování je naprosto nepřijatelné a v žádném případě ho netolerujeme,” uvedla pro Novinky mluvčí drah Gabriela Novotná.

Podle ní s ním bude sepsán protokol o události a hrozí mu vyhazov. „Před jízdou standardně kontrolujeme, zda strojvedoucí nepožil alkohol, provádíme i namátkové kontroly v provozu,” dodala Novotná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám