Hlavní obsah

V Plzni hořel pension, jeden z hostů musel na okenní římsu

– Plzeň
Právo, pab

Několik jednotek hasičů zasahovalo v úterý po čtvrté hodině ráno na Klatovské třídě v Plzni u požáru pensionu. Hořet začalo v jednom z pokojů v prvním poschodí, odkud se oheň rozšířil o patro výš. Nikdo z asi desítky ubytovaných nebyl zraněn.

Požár penzionu v PlzniVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Všichni se dostali z objektu ven až na jednoho muže, který vylezl na okenní římsu a museli jsme ho sundat po žebříku,“ řekl Právu velící důstojník hasičů Zbyšek Zuber. Podle něho po příjezdu hasičů na místo už hořel celý pokoj. „Oheň jsme zlikvidovali během dvaceti minut. Dohašovaní bylo složitější, protože plameny se dostaly pod podlahu a do mezistropu. To prodlužovalo celý zásah,“ dodal Zuber.

Foto: Patrik Biskup, Právo

V Plzni hořelo v jednom z penzionů.

„Probudilo mě praskání a nějaké rány ze sousedního pokoje. Vykoukl jsem ven a viděl, že z vedlejšího okna šlehají plameny. Tak jsem okamžitě volal hasiče,“ řekl Právu na místě jeden z hostů.

Podle majitelky pensionu zatím není jasné, co způsobilo požár. Police ale z místa odvezla muže, který byl ubytovaný v pokoji, kde začalo hořet. Je údajně podezřelý, že požár založil. „Je to takový divný týpek. Fialové vlasy a dredy už hovoří samy za sebe. Choval se divně,“ řekl jeden z nich.

Reklama

Výběr článků

Načítám