Hlavní obsah

Muž na Rokycansku nechal auto na přejezdu a odešel, vlak ho smetl

Právo, Novinky, jap, zaš
Aktualizováno

Na železničním přejezdu v Kařízku na Rokycansku uvázlo v noci na pátek auto, které smetl nákladní vlak. Jeho řidič před srážkou utekl neznámo kam a později ho vypátrali policisté. Srážka zastavila železniční provoz na trati mezi Prahou a Plzní. Řidič měl po dopadení pozitivní dechovou zkoušku, která ukázala dvě promile.

BEZ KOMENTÁŘE: Na přejezdu v Kařízku uvízlo auto, smetl ho nákladní vlakVideo: Novinky

 
Článek

Osobní automobil uvázl na železničním přejezdu u nádraží v Kařízku zhruba hodinu po půlnoci. Podle všeho se po vjetí vozu na přejezd spustily závory. Proč řidič na železniční přejezd vjel, když blikala výstražná světla, není zatím jasné. Odstavené auto pak o chvíli později smetl projíždějící nákladní vlak. Ten před sebou tlačil automobil více než 500 metrů. Uvnitř vozu nikdo nebyl.

Policisté vypátrali šoféra po třech hodinách v místě bydliště. „Vozidlo prý nechal na kolejích kvůli poruše. Veškeré okolnosti nadále prověřují rokycanští kriminalisté, devětatřicetiletý muž se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní s výsledkem dvě promile.“ uvedla mluvčí policie Hana Kroftová.

Muž teď čelí podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení. „Škoda byla předběžně odhadnuta na 270 tisíc korun,“ dodala Kroftová.

Přivolaní hasiči likvidovali únik provozních kapalin z lokomotivy nákladního vlaku. Přístup k vraku vozu i k samotné lokomotivě byl komplikovaný. Hasiči museli několik stovek metrů pěšky, bez těžké techniky.

Kvůli nehodě byl na několik hodin zastaven provoz v koridoru mezi Prahou a Plzní. Dráhy nasadily náhradní autobusovou dopravu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám