Hlavní obsah

Na D10 hořel kamión převážející auta

Aktualizováno

Provoz na dálnici D10 ve směru na Prahu komplikoval od noci na úterý požár nákladního vozu na 12. kilometru, které převáželo osobní auta. Silnice byla několik hodin uzavřena, plně zprovozněna byla před půl dvanáctou dopoledne. Kolony měly až deset kilometrů.

Foto: HZS Středočeského kraje

Shořelé nákladní auto na dálnici D10.

Článek

Nákladní vozidlo přepravovalo osm osobních vozidel, která požár zcela zasáhl. Zahraniční řidič vyvázl bez zranění, požár likvidovaly tři jednotky hasičů.

„Ještě před příjezdem hasičů se požár pokoušel hasit řidič vozidla pomocí hasicího přístroje, ale v tu dobu už plameny zasáhly několik přepravovaných aut, což nebylo možné ručním přístrojem zvládnout,” informoval mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Foto: HZS Středočeského kraje

Shořelé nákladní auto na dálnici D10.

Při příjezdu hasičů kolem třetí hodiny ráno začínalo hořet páté auto na návěsu. Plameny hasiči dostali pod kontrolu do 20 minut. Podle mluvčího je škoda předběžně odhadnuta na čtyři milióny korun. Hořet začalo od technické závady na brzdovém systému. Hasiči už na místě nezasahují.

Foto: HZS Středočeského kraje

Shořelé nákladní auto na dálnici D10.

Kolony se tvořily nejen na dálnici D10, ale také v Brandýse nad Labem, kam sjížděla auta z dálnice. Podle Pražské integrované dopravy nabíraly autobusové linky až 90 minut zpoždění.

Reklama

Výběr článků

Načítám