Hlavní obsah

Na Pardubicku havaroval autobus s dětmi, 29 zraněných

– Pardubice • Aktualizováno
Právo, Novinky, ok, ner

Autobus s dětmi havaroval ve čtvrtek odpoledne na Pardubicku. Podle informací záchranářů se zranilo 29 osob, z toho devět středně těžce a jeden těžce. Podle prvních informací bylo zraněných 33.

Foto: David Taneček, ČTK

U Holic na Pardubicku havaroval odpoledne autobus. Zraněno bylo 29 lidí.

Článek

Nehoda se stala po třetí hodině odpoledne u Dolních Ředic na silnici číslo 36. Hasiči na místo poslali pět jednotek.

„V autobusu cestovaly děti. Řidiči s největší pravděpodobností praskla pneumatika. Autobus leží na boku v poli,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Foto: David Taneček, ČTK

havarovaný autobus na Pardubicku

„Všichni zranění už byli odvezeni do nemocnice. Zraněno bylo 19 lidí lehce, devět středně těžce a jeden těžce. Mezi zraněnými byli děti i dospělí,“ řekl Novinkám mluvčí záchranářů Aleš Malý.

Zranění jsou rozváženi do nemocnic v Pardubicích, Hradci Králové a ve Vysokém Mýtě. Čtyřem sanitkám a lékaři přiletěl na pomoc také vrtulník z Hradce Králové.

Foto: HZS Pardubického kraje

Autobus se při nehodě převrátil

Podle policie jelo v autobuse zhruba 60 lidí. „Autobus jel od Holic, když sjel do pravého příkopu. Zraněným v prvních chvílích pomáhali svědci nehody. Mezi zraněnými byl měl být i řidič, u něhož policisté provedli dechovou zkoušku, která byla negativní. Příčiny nehody policisté vyšetřují,“ řekla Novinkám mluvčí policie Markéta Janovská.

Foto: David Taneček, ČTK

U Holic na Pardubicku havaroval autobus. Zraněno bylo 29 lidí včetně dětí.

Foto: HZS Pardubického kraje

Autobus se při nehodě převrátil

„Byl aktivován traumaplán pro Chrudim a Pardubice,“ uvedl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD). Traumaplán znamená, že se nemocnice musejí připravit na příjem většího počtu zraněných.

Silnice bude nejméně do 18:15 uzavřena.

Reklama

Výběr článků

Načítám