Hlavní obsah

Falešný americký voják obral ženu z Opavy o 300 tisíc

– Opava
Právo, hon

O více než 300 tisíc korun přišla žena z Opavy, která na internetu naletěla podvodníkovi vydávajícímu se za amerického vojáka, jenž se do ní údajně zamiloval. Policie po podvodníkovi pátrá, ženě zbyly jen oči pro pláč.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„K vylákání peněz došlo prostřednictvím sociální sítě a e-mailu. Neznámý pachatel ženě nějakou dobu psal, že je americký voják, který se do ní zamiloval a kvůli ní chce odejít z armády do České republiky, kde založí firmu. Pod touto smyšlenou záminkou z ní vylákal peníze, které mu začátkem měsíce října 2018 odeslala na zahraniční bankovní účet,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Welnová.

Následně po ní požadoval další finanční obnos ve výši okolo 29 tisíc eur (asi 770 tisíc korun) za vyzvednutí krabice s penězi s částkou přesahující šest miliónů dolarů (asi 132 miliónů korun), která je na její jméno uložena na imigračním úřadu v Istanbulu. „Na druhou výzvu poškozená již nereagovala a věc oznámila na policii,“ dodala mluvčí.

Policie důrazně varuje všechny před posíláním peněz neznámým osobám: „Upozorňujeme ženy, aby nevěřily láskám na internetu, zvlášť když jde o neznámou osobu, se kterou se osobně dobře nepoznaly, a rozhodně jim nikdy neposílaly žádné peníze.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám