Hlavní obsah

Hrozil bombou a odnesl si peníze. Bankovní lupič uniká už osm měsíců

– Praha

Osm měsíců již pátrají pražští detektivové po neznámém lupiči, který v únoru v Dejvicích přepadl banku. I když prověřili velké množství poznatků, muže se zatím zadržet nepodařilo, proto požádali veřejnost opět o pomoc.

BEZ KOMENTÁŘE: Lupič v bance hrozil atrapou bombyVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie případ zveřejnila již v únoru, kdy ukázala fotografie i video. „I přes intenzivní práci kriminalistů se dosud nepodařilo podezřelého muže vypátrat. Po vyhlášení pátrací relace přišlo sice několik tipů, z nichž jeden vedl ke konkrétní osobě, nakonec z něj ale nic nebylo,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Jan Rybanský.

Podle něj muž hovořil česky i anglicky, takže vyšetřovatelé prověřovali desítky stop nejen u nás, ale i v zahraničí. Není totiž zcela jisté, zda je podezřelý Čech.

Foto: Policie ČR

Policie po pachateli pátrá

Loupež se odehrála 16. února v Dejvické ulici, kdy do banky vešel mladý muž v čepici a zamířil si to rovnou k přepážce. Pokladní dal lísteček s požadavkem, aby mu dala peníze.

„Svůj psaný požadavek navíc zdůraznil položením balíčku na přepážku s tím, že je to bomba. Poškozená se výhrůžky zalekla a v obavě o svůj život lupiči vydala několik desítek tisíc korun,“ uvedl Rybanský.

Foto: Policie ČR

Atrapa bomby, se kterou muž přišel do banky.

Naštěstí šlo jen o atrapu bomby. Kriminalisté uvedli, že muž je ve věku 20 až 25 let a má štíhlou 175 - 180 cm vysokou postavu. Jakékoliv informace o podezřelém přijme linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám