Hlavní obsah

Řidič v Liberci ujížděl policejní hlídce a boural. Škoda na bentley je pět miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Škodu pět miliónů korun způsobil na autě Bentley 40letý řidič, který s vozem minulý týden ujížděl policejní hlídce v Liberci. Muž při honičce nezvládl odbočku a narazil do trafostanice. Policisté vzápětí zjistili, že řídil opilý.

BEZ KOMENTÁŘE: Libercem ujížděl řidič v bentleyVideo: Policie ČR

 
Článek

Policejní hlídku na sebe řidič upozornil v noci na čtvrtek, když kolem druhé hodiny ráno oslnil policisty dálkovým světlem. Podle mluvčí policie Vladimíry Šrytrové hlídka auto předtím viděla u místních barů, proto se šoféra rozhodla zkontrolovat.

Řidič však začal ujíždět a na výzvy k zastavení nereagoval. „Řidič pronásledovaného vozidla pokračoval v jízdě vysokou rychlostí a nedbal signálů k zastavení. Jeho jízda však skončila záhy, kdy nezvládl odbočení vpravo do ulice Nádvorní a čelně narazil do trafostanice,“ konstatovala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Nabourané bentley po honičce

Při nárazu se ani muž, ani jeho spolujezdkyně nezranili. Řidič se podrobil dechové zkoušce a podle policie nadýchal téměř jedno promile alkoholu. „Muž si však stále tvrdil své, že alkohol před jízdnou nepil. Opakované dechové zkoušce se odmítl podrobit s tím, že souhlasil s odběrem krve,“ uvedla Šrytrová.

Škoda na autě byla podle ní vyčíslena na pět miliónů korun. Další právní kvalifikace se bude odvíjet od toho, zda bude hodnota alkoholu nad jedno promile či nikoliv. Pakliže ano, šlo by o trestný čin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám