Hlavní obsah

Patnáctiletý mladík nebyl lhostejný, s policisty na Uherskobrodsku zachránil muže, který zkolaboval

Právo, alf
Bojkovice

Šedesátiletému muži zachránili život policisté a patnáctiletý mladík, který je přes tísňovou linku 158 přivolal k zámku Nový Světlov v Bojkovicích poté, když viděl, jak starší muž kolabuje. Záchranka pacienta úspěšně oživovala a nakonec letecky přepravila do nemocnice.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

K události došlo už na konci září, policisté o ní informovali v úterý.

Z Bojkovic na Uherskobrodsku k zámku vyjela okamžitě po oznámení policejní hlídka. „Ta po velmi rychlém příjezdu zahájila resuscitaci a použila automatizovaný externí defibrilátor (AED), jímž je jejich služební vozidlo vybaveno. Po druhém použití defibrilátoru se naštěstí podařilo jeho životní funkce obnovit. Pomocí tohoto přístroje tak muži zachránili život,“ uvedla policejní mluvčí Monika Šabatová.

Přivolaní záchranáři si poté pacienta převzali do své péče a zanedlouho jej vrtulník transportoval do nemocnice ve Zlíně. „Velké poděkování patří nejen hlídce policistů, kteří včasným příjezdem a profesionálním jednáním zachránili muži život, ale i patnáctiletému mladíkovi, který událost oznámil. Dokázal tak, že lidé v jeho okolí mu nejsou lhostejní,“ poznamenala policejní mluvčí.

V okrese Uherské Hradiště mají externí defibrilátor policejní vozy hlídek z Bojkovic a Buchlovic. „Dosud jej naši policisté použili v devíti případech,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám