Hlavní obsah

Osmiletá holčička seděla v Praze na balkóně bez zábradlí, hasiči použili plošinu

Novinky, kub
Praha

Pražští strážníci s hasiči zachraňovali v pondělí odpoledne osmiletou dívku, která byla sama na nezajištěném balkóně v panelovém domě na Petřinách. Kolem je kvůli opravám lešení, přes které se strážník k dítěti dostal. Hasiči pak holčičku sundali pomocí žebříku. Městská policie v úterý zveřejnila videozáznam ze zásahu.

Pražští strážníci s hasiči zachránili dítě z lešeníVideo: Městská policie Praha

 
Článek

Strážníci vyrazili na místo po hlášení na tísňové lince, podle něj bylo vidět na balkóně opravovaného paneláku dítě.

„Aniž by dbal na vlastní bezpečí, jeden ze strážníků využil lešení a vylezl po něm do 8. patra, kde na jednom z nezajištěných balkónů (zábradlí nebylo celé osazeno skleněnou výplní) nalezl asi osmiletou holčičku, která v tričku, teplácích a ponožkách seděla na dlažbě,” popsala mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Foto: Novinky

Pražští strážníci s hasiči zachránili dítě z lešení

Dívka říkala, že je v pořádku a zima jí není, protože na ni svítí slunce. „Na otázku, jak se tam ocitla, odpověděla, že se tam schovala, když šla jejich chůva s bráchou ven. Chůva pak zřejmě dveře od balkónu před odchodem zavřela,” upřesnila mluvčí.

Foto: Novinky

Pražští strážníci s hasiči zachránili dítě z lešení

Hasiči holčičku dostali bezpečně dolů pomocí výsuvné plošiny, strážníci mezitím sehnali kontakt na otce dítěte, který si dceru na místě převzal. „O události strážníci vyrozuměli jak pracovnici oddělení péče o dítě příslušného úřadu, tak policii,” dodala Seifertová.

Reklama

Výběr článků

Načítám