Hlavní obsah

Řidič kradeného auta u Hradce zranil tři policisty, když na útěku do jejich vozidla čelně narazil

Novinky, kub
Hradec Králové

Jeden vážně zraněný policista a jeho dva lehce zranění kolegové, taková je bilance nehody, která se stala v úterý odpoledne v Hradci Králové. Do jejich auta vrazil čelně v protisměru řidič kradeného vozidla, který se snažil ujet. Muž pak utekl a policie ho později dopadla.

Foto: Policie ČR

Poničené policejní vozidlo

Článek

Incident se odehrál kolem třetí hodiny odpoledne u letiště, kam policii přivolal svědek oznamující, že se tam pohybuje auto, které mělo být odcizené o víkendu v Hradci Králové. „Ve chvíli, když přijížděly na místo dvě policejní hlídky, tak volkswagen odpovídajícího popisu jel proti nim,“ uvedl mluvčí policie Jan Čížkovský.

První z policejních vozidel zastavilo uprostřed silnice, a vytvořilo tak zábranu, kterou ale unikající řidič ve vysoké rychlosti objel a v protisměru prorazil další zátaras. Vzápětí vrazil čelně do druhého policejního auta, ve kterém se přibližovali tři strážci zákona. Po nárazu začal řidič utíkat, policisté z prvního auta ho ale po pár metrech zadrželi.

Podle mluvčího měl jen drobná zranění, horší to bylo s policisty. „Podle prvotních informací se při čelním střetu jeden policista vážně zranil, dva měli lehčí poranění,“ upřesnil Čížkovský. Kriminalisté případ vyšetřují pro podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě, podezřelému hrozí až šest let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám