Hlavní obsah

Náraz do stromu octavii zdemoloval k nepoznání, řidič nepřežil. Na Vysočině už celkem čtyři mrtví

– Vysočina
Právo, pch

Další dva mrtvé si ve středu připsaly dvě dopravní nehody, které se staly po poledni v Kraji Vysočina. Dvě oběti si tam přitom vyžádaly nehody už dopoledne. Tragické havárie se staly u Větrného Jeníkova a u Bystřice nad Pernštejnem, informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Tragická nehoda na VysočiněVideo: Jana Pechová, Právo

 
Článek

Provoz se zastavil na silnici u Větrného Jeníkova na Jihlavsku, kde havaroval po čelním nárazu do stromu za pravotočivou zatáčkou řidič vozu Škoda Octavia. V troskách vozu při havárii zahynul 25letý muž. Nebyl zdaleka prvním, za kterého přibyde na tomto úseku silnice křížek. Cestu přitom patrně znal, bydliště měl na Jihlavsku. Trasa od Jihlavy k exitu 104 dálnice D1 je tu mezi řidiči vyhlášená.

„K nehodě došlo u výjezdu z lesního úseku před Větrným Jeníkovem ve směru od Jihlavy,“ upřesnila policejní mluvčí. Jak dodala, také scénář nehody je velmi častý: nepřizpůsobení rychlosti a nezvládnutí zatáčky – v tomto případě pravotočivé.

Z videozáznamu z místa nehody vyplývá, že náraz musel být drtivý, motor vozu skončil několik metrů daleko v poli.

Další nehoda u Víru

Krátce po dvanácté hodině došlo ke srážce dvou osobních aut poblíž obce Vír nedaleko Bystřice nad Pernštejnem. Od té směřoval do Víru řidič Škody Octavia, který se z dosud nezjištěných příčin ocitl v protisměru, kudy projížděl vůz Škoda Fabia.

Octavia po srážce narazila bokem do stromu. Spolujezdec z auta podlehl svým zraněním na místě, řidiči obou aut utrpěli lehká zranění. Silnici II/388 musela policie v místě nehody uzavřít.

Po dvou mrtvých ze dvou dopravních nehod na dálnici D1, k nimž došlo ve středu ráno, tak vysočinská statistika o počtu mrtvých z téhož dne vystoupala na čtyři. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám