Hlavní obsah

Opilá a zdrogovaná bez řidičáku ujížděla v Havířově policii, nakonec havarovala

Právo, Pavel Karban
Havířov

Automobilovou honičku jak z akčního filmu zažili v noci na úterý policisté z Karvinska. Nebezpečná a zběsilá jízda 29leté řidičky vozu VW Caddy nakonec skončila nárazem do plotu. Žena nadýchala alkohol, navíc měla pozitivní test na drogy.

Foto: Policie ČR

Policii v Havířově ujížděla opilá řidička

Článek

Na začátku příběhu stála běžná silniční kontrola na Ostravské ulici v Havířově, k níž došlo hodinu po půlnoci. Na znamení policistů žena nejprve zpomalila, pak ale sešlápla plyn a začala hlídce ujíždět.

„Vozidlo projelo vysokou rychlostí přes kruhový objezd a po projetí železničního přejezdu pokračovalo v jízdě,“ popsala policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Řidička ujížděla ulicemi Anglická, Lidická, M. Pujmanové a Těšínská, až se dostala na Petřvaldskou a následně Šenovskou ulici. „Během sledování ujíždějícího vozidla, policisté stále dávali zvuková i světelná znamení k zastavení. Řidička naopak žádná znamení o změně směru jízdy nedávala, přejížděla do protisměru, místy jela rychlostí až 110 kilometrů za hodinu,“ sdělila mluvčí.

„V Petřvaldě na Šenovské ulici řidička náhle odbočila na Závodní ulici. Manévr ale nezvládla a narazila do cihlového sloupku oplocení rodinného domu,“ nastínila Viačková.

Spolujezdec dostal pouta

V autě byli kromě řidičky a jejího 62letého spolujezdce ještě dva lidé. „Jednoho z vozu vytáhli policisté pořádkové jednotky, druhého policisté oddělení hlídkové služby,“ doplnila mluvčí. Muž byl během zákroku vulgární, policisty urážel a jeho agresivita stoupala. „Za neustálého vulgárního nadávání začal policisty kopat a kladl aktivní odpor. Policisté mu proto nasadili služební pouta,“ popsala Viačková.

Při kontrole dokladů policisté zjistili, že žena nevlastní řidičský průkaz. „Zkoušky na přítomnost alkoholu i návykových látek u ní byly pozitivní, žena byla proto převezena do místní nemocnice k odběrům,“ dodala Viačková s tím, že při zásahu nedošlo ke zraněním. Celková předběžná škoda na poničeném plotě i autě byla vyčíslena na 100 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám