Hlavní obsah

Tři lidé se zranili při požáru bytu v Jihlavě

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Hasiči likvidovali v noci ze středy na čtvrtek požár panelového domu v jihlavské části Horní Kosov, kde hořel byt. Tři lidé se zranili, záchranáři museli rovněž evakuovat dalších 34 obyvatel včetně dětí.

Foto: HZS Vysočina

Požár bytu v panelovém domě v Jihlavě

Článek

Hořet začalo v přízemí paneláku v ulici S. K. Neumanna krátce před půlnocí. „V době vzniku požáru byla v bytě žena, která stihla včas před plameny utéct. Hasiči ji po příjezdu na místo události našli o patro výš,“ sdělila mluvčí hasičů Petra Musilová.

Záchranáři evakuovali společně se ženou dalších 34 lidí. V péči zdravotníků skončila se zraněním zmíněná žena a další dva lidé.

Foto: HZS Vysočina

Hasiči likvidovali požár panelákového bytu v Jihlavě

„Společné prostory domu byly silně zakouřené. Z vyšších pater hasiči evakuovali osoby za použití masek, malé děti hasiči vynášeli v náručí,“ upřesnila mluvčí.

Požár se podle Musilové nakonec podařilo velmi rychle uhasit a chodby paneláku odvětrat. Obyvatelé se mohli vrátit do svých bytů kolem druhé hodiny ráno.

„Majetková škoda byla předběžně vyčíslena na čtyři milióny korun. V průběhu čtvrtečního dopoledne bude na místě pokračovat vyšetřování příčiny vzniku požáru,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám