Hlavní obsah

V Plzni se zřítila část domu, hasiči evakuovali 10 lidí

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

V Plzni se kolem druhé hodiny v noci na čtvrtek zřítila část domu v bytové zástavbě na rohu ulic Mikulášské a U Trati. Dvoupatrový objekt byl neobydlený. Záchranáři v troskách nikoho nenašli. Podle informací Práva uvnitř přebýval bezdomovec, který stačil utéct.

BEZ KOMENTÁŘE: Zřícený důmVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Z přilehlé budovy jsme evakuovali 10 osob, kterým pracovníci krizového řízení magistrátu zajistili náhradní ubytování. Přivolaný statik rozhodl o demolici poškozené části domu,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Podle něj hasiči při pátrání v sutinách využili speciálně cvičeného psa na vyhledávání zavalených lidí. „Pátrací akci jsme ukončili v šest hodin ráno,“ dodal Poncar.

Mluvčí plzeňského magistrátu Eva Barborková uvedla, že úřad zajistil šestnácti lidem náhradní, přechodné bydlení ve svém objektu v Plzni Na Roudné.

„Všichni byli zaměstnanci jedné agentury, nyní jednáme s jejími zástupci, aby se o své pracovníky postarali,“ doplnil vedoucí oddělení krizového řízení magistrátu Jiří Karas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám