Hlavní obsah

Nepozorný řidič v Jihlavě boural v koloně za nehodou, celkem 11 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Celkem sedm aut se srazilo ve čtvrtek odpoledne při dvou nehodách na jednom místě v Jihlavě. Při střetu tří aut se tam nejprve zranilo šest lidí, v koloně za nehodou se pak srazila další čtyři auta. Celkem bylo zraněno 11 lidí.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

První nehoda se stala před 16:30 na silnici II/602 u nájezdu na obchvat na silnici I/38. Sedmašedesátiletý řidič s osobním vozidlem Peugeot 2008 jel od Pelhřimova na Jihlavu.

Při odbočování vlevo na Znojmo zřejmě přehlédl protijedoucí Peugeot 407, kterému měl dát přednost. Náraz odrazil auto do protisměru, kde právě projíždělo vozidlo Opel Astra. Všech šest lehce zraněných skončilo v jihlavské nemocnici. Škody policie vyčíslila na 340 tisíc korun.

Ford do volva, volvo do fordu, ford do citroënu....

Asi 15 minut po první nehodě se v koloně srazila čtyři další auta. Sedmačtyřicetiletý řidič vozidla Ford Galaxy jel od Pelhřimova a na přímém úseku se plně nevěnoval řízení a narazil do již stojícího volva.

"Volvo bylo odraženo dopředu a narazilo do zadní části před ním stojícího vozidla Ford Kuga. Toto vozidlo bylo také odraženo a narazilo do zadní části před ním stojícího vozidla Citroën Jumper," uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Pět lidí převezli záchranáři do jihlavské nemocnice. Dechové zkoušky u řidičů byly negativní. Viník dostal na místě pokutu. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech při druhé nehodě byla odhadnuta na 300 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám