Hlavní obsah

U Odoleny Vody vypadly z auta barely s kyselinou sírovou, ta poškodila silnici i půdu

– Odolena Voda • Aktualizováno

U Odoleny Vody nedaleko Prahy vypadly v noci na pondělí z auta na silnici dva tisícilitrové barely s nebezpečnými látkami a rozlily se. Uniklo mimo jiné tisíc litrů kyseliny sírové, která poškodila vozovku a dostala se i do půdy. Znečištěné však bylo také okolí, kde hasiči našli barely s neznámou látkou.

Uniklá kyselina na silnici číslo 608Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Sudy vypadly na silnici u Aera Vodochody, viník z místa ujel. Hasiči na místo vyrazili ještě před nedělní půlnocí.

V jednom z barelů byla podle Svobody 98procentní kyselina sírová. Obsah druhého hasiči zatím neznají.

Foto: HZS Středočeského kraje, ČTK

Hasiči likvidují uniklé látky

„Měli jsme na místě chemickou laboratoř z Kamenice, která odebrala vzorky a nyní je zkoumá,“ řekl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda. Vytěženo muselo být asi 50 kubíků zeminy.

Policie se případem zabývá. „Únik kyseliny policisté vyšetřují a pátrají po pachateli, kterému látka patří. Vyšetřování je zatím v prvopočátku,“ řekla Novinkám mluvčí policie Eva Hašlová.

Foto: HZS Středočeského kraje, ČTK

U Odoleny Vody nedaleko Prahy vypadly v noci z auta na silnici dva tisícilitrové barely s nebezpečnými látkami a rozlily se.

Znečištěné je však také okolí silnice číslo 608 a Klíčan. „Po okolí jsou vylité různé nebezpečné látky. Evidentně se tady někdo něčeho zbavoval a rozházel to všude po okolí. Není to kyselina, jsou to barely znečištěné asi od oleje a něčeho dalšího. Barely jsou ale prázdné. Hasiči zjišťují, kde se všude znečištění nachází,“ konstatoval Svoboda.

Silnice má být až do úterního poledne uzavřená v úseku od odbočky na Panenské Břežany k odbočce na Dolínek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám