Hlavní obsah

Chci deset miliónů. Jinak odpálím bombu, říká na nahrávce dopadený anonym z Anděla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští kriminalisté dopadli 25letého muže, který v pondělí a v úterý nahlásil uložení bomby v obchodním centru na Andělu. Muž požadoval 10 miliónu korun, jinak prý odpálí pětikilovou bombu. Hrozí mu až 12 let vězení a policisté pro něj navrhují vazbu.

Odpálím pětikilovou bombu, řekl na záznamu muž policiiVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté mladého muže zadrželi v úterý odpoledne na Smíchově. „Muž se pak u výslechu k výhrůžkám přiznal a jako motiv uvedl to, že měl splín a nic lepšího ho nenapadlo. Na závěr výslechu muž svého jednání litoval a omlouval se za to, co udělal,” informoval mluvčí policie Jan Daněk.

Podle Daňka kriminalisté případ vyšetřují jako vydírání a vyčíslují škodu, která bude v řádech miliónů korun. „Samozřejmě půjde na vrub stíhanému muži,” konstatoval mluvčí s tím, že policie také zveřejnila hovor volajícího.

Foto: Policie ČR

Zadržený vyhrožovatel bombovým útokem na Smíchově

Telefonát muže má asi minutu a je z něj zřejmé, že muž volal z ulice. „Uložil jsem bombu v obchodním centru Anděl, požaduju 10 miliónu korun, a to v pětistovkách v eurech. Uložil jsem tam pětikilovou trhavinu. Požaduju přesně v 18:00 peníze, zpoždění ani o minutu víc, jinak celý barák vyletí do vzduchu,“ řekl své požadavky dispečerovi tísňové linky.

Jak vzápětí doplnil, peníze měly být v tašce a vložené do popelnice za obchodním domem.

Kvůli telefonátu byly v pondělí evakuovány stovky zákazníků. Obchodním dům byl na několik hodin uzavřený a prohledávali ho pyrotechnici a psovodi. Uzavřená byla ulice Stroupežnického a tramvaje Plzeňskou ulicí projížděly, aniž by zastavovaly ve stanici Anděl. Žádnou trhavinu policisté nenašli.

Bombu na Andělu nahlásil stejný muž i v úterý. Tentokrát policie ale obchodní dům neuzavřela a evakuace nebyla nutná.

Příjezd policie do OC Nový SmíchovVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám