Hlavní obsah

Policie zadržela mladistvého, který je podezřelý z vraždy bezdomovce v Prostějově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Policisté dopadli podezřelého z vraždy 55letého muže nalezeného na konci června na stavbě v Prostějově. Podle kriminalistů jde o mladistvého, který byl obviněn z vraždy a je ve vazbě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mrtvé tělo bylo nalezeno v sobotu 30. června ve výkopu na staveništi v ulici Předina. Policisté zjistili, že jde o 55letého muže z Blanenska, který se pohyboval mezi bezdomovci. Pitva prokázala, že zemřel násilnou smrtí. [celá zpráva]

Podezřelého zadrželi olomoučtí krajští kriminalisté v pátek 24. srpna. Vzhledem ke věku hrozí mladíkovi za vraždu poloviční sazba pět až devět let vězení.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o mladistvého, nebudeme poskytovat další informace,” sdělil policejní mluvčí Libor Hejtman.

V kraji šlo o třetí případ nálezu mrtvého. Na začátku května bylo na periferii Olomouce nalezeno tělo přikryté modrou plachtou. Policisté zjistili, že jde o jedenačtyřicetiletého Ukrajince. Pitva prokázala, že zemřel násilnou smrtí, kriminalisté jeho úmrtí zatím vyšetřují pro podezření z ublížení na zdraví s následkem smrti, pachatele zatím nedopadli.

Ve statistikách sedm vražd

Na konci května našli policisté mrtvého muže v řece Bečvě v katastru Hranic. Vzápětí dopadli dva muže ve věku 38 a 18 let a jednoho mladistvého. Všichni tři podezřelí útočníci byli obviněni z těžkého ublížení na zdraví a dva z nich z vraždy. Podle kriminalistů šlo o konflikt mezi bezdomovci.

Další případ nálezu těla, tentokrát mrtvého novorozence, řešili policisté v polovině července. Tělíčko našli na poli u Věrovan na Olomoucku. Po matce stále pátrají, a zda šlo o vraždu, či dítě zemřelo přirozenou smrtí, dosud policisté neobjasnili. [celá zpráva]

V Olomouckém kraji mají dosud policisté ve statistikách sedm případů vraždy nebo pokusů o ni. Loni se v regionu za celý rok stalo osm vražd či pokusů o ni – všechny kriminalisté objasnili.

Reklama

Výběr článků

Načítám