Hlavní obsah

Policie stále hledá matku mrtvého novorozence. Pomozte, obrací se na veřejnost

– Věrovany
Právo, mhr

Kriminalisté zatím marně pátrají po matce mrtvého novorozence, kterého našli v první polovině července na poli v katastru obce Věrovany na Olomoucku. Policie proto v pátek opět požádala veřejnost o pomoc při hledání ženy.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Kriminalisté předpokládají, že se v místě nálezu mohla nacházet věc související s případem a tuto věc mohl někdo z občanů najít. Pokud někdo z občanů takovou věc nalezl, ať, prosím, kontaktuje kriminalisty prostřednictvím linky 158,” sdělila Právu bez bližších podrobností policejní mluvčí Irena Urbánková.

Kriminalisté už mají výsledky pitvy, která měla objasnit, zda dítě zemřelo násilnou, či přirozenou smrtí. Kvůli vyšetřování je však zatím nechtějí zveřejnit.

„Z taktických důvodů není možné v současné době sdělit žádné bližší informace,“ zdůraznila mluvčí.

Tělíčko novorozence našli policisté na poli u Věrovan 11. července. Leželo tam zřejmě již delší dobu. Informaci o nálezu zveřejnili policisté o pět dní později. [celá zpráva]

Policii zajímá období od 1. června

Na veřejnost se obrátili s tím, že hledají ženu, která byla ve vysokém stupni těhotenství, porodila a dítě nemá u sebe.

Policie požádala o pomoc i případné svědky, kteří si všimli podezřelých okolností blízko místa nálezu, jež by mohly s případem souviset. Kriminalisty zajímá období od 1. června.

„Kriminalisté na objasnění všech okolností a souvislostí případu usilovně pracují a prověřují všechny doposud získané informace a poznatky, žádné z nich nepodceňují. Přijmou jakoukoli informaci, která by jim mohla pomoci k objasnění případu,“ dodala Urbánková.

Reklama

Výběr článků

Načítám