Hlavní obsah

Řidič na Přerovsku zemřel během jízdy, auto srazilo cyklistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Dramatické chvíle zažili ve středu vpodvečer u Prosenic na Přerovsku spolujezdci řidiče osobního auta, kterého postihly za jízdy zdravotní problémy. Muž ztratil kvůli tomu kontrolu nad řízením, srazil při jízdě cyklistu. Vůz se jeho spolujezdcům podařilo zastavit až po 850 metrech.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Řidiči nedokázali pomoci ani přivolaní záchranáři, sedmašedesátiletý muž na místě zemřel. Cyklista byl po pádu zraněn,” uvedla ve čtvrtek krajská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Sedmašedesátiletý řidič jel v osobním vozidle Ford ve směru od Přerova na Osek nad Bečvou. "Během jízdy, pravděpodobně z důvodu náhlé zdravotní indispozice, ztratil kontrolu nad řízením a přejel do protisměrné části vozovky, kde zpětným zrcátkem zavadil o řídítka cyklisty, který jel v protisměru. Cyklista po kolizi spadl na silnici," uvedla policejní mluvčí.

Vůz po střetu pokračoval dál v jízdě směrem na Osek nad Bečvou. Spolucestujícím se ho asi po 850 metrech podařilo zastavit u pravého okraje vozovky.

"I přes veškerou snahu zdravotníků se nepodařilo životní funkce řidiče obnovit a na místě zemřel. Cyklista byl na místě události ošetřen jednorázově," doplnila policejní mluvčí. U zemřelého nařídili policisté soudní pitvu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám