Hlavní obsah

V ostravské zoo se převrátil výletní vláček, čtyři zranění

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

V ostravské zoologické zahradě havaroval v úterý odpoledne výletní vláček. Z dosud neznámých důvodů se mu převrátilo několik vagónů. Zranili se celkem čtyři lidé, z toho dvě malé děti. Sedmdesátiletý řidič soupravy vypověděl, že mu selhaly brzdy.

Foto: Policie ČR

Havarovaný vláček v ostravské zoo.

Článek

Zástupci zoologické zahrady nechtějí událost komentovat. „Nehoda se stala mimo návštěvnickou trasu. Šlo o soukromou akci,“ řekla bez bližších podrobností mluvčí zoo Šárka Nováková.

Jak sdělil mluvčí policie Richard Palát, k nehodě došlo ve chvíli, kdy turistický vláček sjížděl z kopce. „Při jízdě ze svahu došlo k nekoordinovanému zrychlování soupravy a následně k vybočení mimo pozemní komunikaci na travnatou plochu. Zde se vagónky převrátily. V tuto chvíli víme o čtyřech zraněných cestujících, ale je možné, že se v nemocnicích nechaly ošetřit ještě další osoby. Tyto informace zatím shromažďujeme,“ řekl Palát.

Foto: Policie ČR

Havarovaný vláček v ostravské zoo.

Sedmdesátiletý řidič je podezřelý z ublížení na zdraví z nedbalosti. Policistům řekl, že vláček měl zřejmě technickou závadu a nebrzdil. „Na technický stav vozidla bude vypracován znalecký posudek,“ dodal Palát.

Dva zavalení

„Na místo události vyjela jedna lékařská a jedna zdravotnická výjezdová skupina z nejbližších stanovišť. První záchranáři byli postiženým k dispozici do čtyř minut po převzetí příkazu k výjezdu,“ uvedl mluvčí záchranky Ladislav Lang.

Čtyřicetiletý muž a desetileté dítě byli zavaleni jedním z vozů, svědci události je vyprostili před příjezdem posádek. „Oba byli při vědomí, zraněný muž si stěžoval na bolest v oblasti hrudníku, chlapec měl bouli na hlavě a udával bolest hlavy. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné pomoci byli oba převezeni do ostravské fakultní nemocnice a předáni zdravotníkům na oddělení urgentního příjmu,“ uvedl Lang.

Záchranáři ošetřovali ještě další dva lidi. Sedmadvacetiletá žena utrpěla povrchní zranění v oblasti stehna a bérce dolní končetiny a pětiletá dívka si stěžovala na bolest kotníku. „Obě byly také převezeny k dalšímu ošetření do Fakultní nemocnice v Ostravě,“ dodal Lang.

Reklama

Výběr článků

Načítám