Hlavní obsah

Útočník v pražském Sherwoodu šel sokovi nožem po krku, trefil ruku a zmizel

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté dopadli v pondělí čtyřiačtyřicetiletého muže, který se přiznal, že zaútočil nožem v parku u pražského Hlavního nádraží na jiného muže. Podle policie zamířil na krk poškozeného, který ale útok vykryl a utrpěl tržnou ránu na předloktí. Policejní hlídka podezřelého zadržela několik hodin po incidentu ve Vršovicích.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Dvojice mužů se dostala do sporu v odpoledních hodinách v ulici Washingtonova, kde směrem od Muzea začínají Vrchlického sady přezdívané Sherwood (podle nebezpečného lesa ze zbojnické legendy o Robinu Hoodovi). Násilník po útoku zmizel neznámo kam.

„Svědci události okamžitě informovali o incidentu operátory linky tísňového volání 158. Ti na místo neprodleně vyslali jak místně příslušné policisty, tak i kriminalisty prošetřující násilné trestné činy,“ sdělil mluvčí policie Tomáš Hulan.

Policii se k útoku přiznal

„Podezřelého se podařilo ztotožnit během několika málo hodin, a to i přes to, že policisté o něm v prvopočátku krom letmého popisu nevěděli zhola nic,“ upřesnil mluvčí.

Hledaného vypátrala policie z oddělení Zahradní město v Moskevské ulici. „Muž se k účasti na incidentu a napadení protivníka nožem doznal,“ dodal Hulan.

Policie případ vyšetřuje jako těžké ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. Podezřelému za to hrozí až desetileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám