Hlavní obsah

Vandal stříká na auta na Brněnsku kyselinu, zachytila ho kamera

– Brno

Jedenáct aut již poničil vandal na Brněnsku, který si náhodně vybírá zaparkované vozy a stříká na ně kyselinu. Škodu policie vyčíslila na 200 tisíc korun. Policie ve čtvrtek zveřejnila video s pachatelem a požádala o pomoc při pátrání.

BEZ KOMENTÁŘE: Vandal stříká na auta kyselinuVideo: Policie ČR

 
Článek

Vandal řádí několik posledních týdnů v Bílovicích nad Svitavou. Policie se domnívá, že se jedná o muže středního věku. Zaútočil v sedmi případech a poškodil 11 aut včetně vozidel zaparkovaných u obecního úřadu.

„Muž projde kolem auta a pravděpodobně z injekční stříkačky nastříká na auto neznámou žíravinu. Terčem jeho útoku se stal například osobní automobil Mercedes. Oprava poničeného laku přijde majitele na nejméně 60 tisíc korun,“ informoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Foto: Policie ČR

Vandal stříká na auta kyselinu

Naposledy před několika dny poničil muž lak vozu Chevrolet za 10 tisíc korun. Celková škoda se pohybuje okolo 200 tisíc korun. Policisté se domnívají, že auta si pachatel vybírá náhodně.

„Informace vedoucí ke ztotožnění pachatele uvítají policisté na telefonním čísle 602 647 421, případně na lince 158,“ uzavřel Malášek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám