Hlavní obsah

Regionova smetla na přejezdu na Hodonínsku přívěs nákladního auta

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vnorovy

Na železničním přejezdu u Vnorov na Hodonínsku vrazil v úterý vlak Regionova do nákladního auta s přívěsem. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění, škodu hasiči odhadují na několik stovek tisíc korun. Podle prvotních informací policie řidič zřejmě přehlédl signalizaci, okolnosti střetu se ale teprve vyšetřují.

Foto: HZS Správy železniční dopravní cesty

Vlak narazil do přívěsu u Vnorov na Hodonínsku

Článek

Nehoda se stala na trati z Veselí nad Moravou do Rohatce na železničním přejezdu asi kilometr od zastávky Vnorovy.

Vlak narazil do přívěsu, který skončil vzhůru koly a stačil ještě zdemolovat světelné zabezpečovací zařízení přejezdu.

„Prověříme, zda zabezpečení přejezdu fungovalo. Podle prvotních informací se jeví, že řidič signalizaci přehlédl. Musíme si to ale potvrdit,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Foto: HZS Správy železniční dopravní cesty

Vlak narazil do přívěsu u Vnorov na Hodonínsku

Na místě zasahovali hasiči. Podle jejich mluvčího Jaroslava Mikošky ve vlaku cestovalo patnáct lidí, nikdo se při střetu nezranil.

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal uvedl, že škodu lze očekávat v řádu stovek tisíců korun.

Nehoda se stala necelý měsíc před druhým výročím tragédie na stejném přejezdu. Projíždějícímu vlaku vjel do cesty 13. září 2016 řidič traktoru s vlekem. Traktorista na místě zemřel, soupravu vlaku s celkem čtyřmi vozidly náraz poslal mimo trať, vlak navíc začal hořet. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám