Hlavní obsah

Nehodu se třemi mrtvými u Horoměřic zavinila mladá řidička. Případ odložen

– Praha

Policie ukončila vyšetřování tragické nehody autobusu MHD, která se stala v lednu nedaleko Horoměřic u Prahy. Zavinila ji 22letá řidička osobního auta, která při nehodě zemřela. Informovala o tom v úterý mluvčí policie Marcela Pučelíková. Celkem při nehodě zemřeli tři lidé, desítky byly zraněny.

Záběry hasičů z nehody autobusu u HoroměřicVideo: Hasiči Praha

 
Článek

„Na základě znaleckých posudků z oboru dopravy a výslechů svědků došli policisté k závěru, že viníkem této dopravní nehody byla řidička osobního automobilu, která z nezjištěných příčin vjela do protisměru, kde se čelně střetla s projíždějícím autobusem,“ konstatovala Pučelíková.

Protože mladá řidička zemřela, byl případ odložen.

K čelnímu střetu Škody Superb a linkového autobusu došlo na silnici 240 kolem 12. ledna odpoledne. Jde o rovný úsek mezi Horoměřicemi a serpentýnami, kterými se sjíždí do Prahy. Autobus vjel po srážce do příkopu a narazil do stromu.

„Sesunuli jsme se na sebe. Stihla jsem si v hlavě říct, že jsme všichni v pohodě. Pak ale přišel druhý náraz,” popsala jedna z cestujících. Zemřela jak 22letá řidička, tak řidič autobusu a jedna z cestujících. V autobuse cestovalo 57 lidí, 20 jich utrpělo těžká zranění a 24 zranění lehká.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám