Hlavní obsah

Farmář, který z pomsty najel traktorem s vidlicí sousedovi do vrat, k soudu nepůjde

Právo, Patrik Biskup

Po hádce se sousedem v něm bouchly saze. Sedl do traktoru, který měl vepředu vidle na manipulaci s balíky slámy, a najel mu do vrat. Za březnový incident ale nakonec Jiří Z. z Černíče na Klatovsku k soudu nepůjde.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Státní zástupce trestní stíhání za poškození cizí věci u 49letého soukromého zemědělce podmíněně odložil. Pokud se ve zkušební době deseti měsíců vyvaruje jakéhokoli porušení zákona, bude se na něj hledět, jako by nic nespáchal, a nebude mít žádný záznam v trestním rejstříku. V opačném případě bude trestní stíhání pokračovat.

„Obviněný splnil podmínky pro odklon trestního řízení,“ potvrdila v pondělí Právu šéfka klatovských žalobců Jiřina Vítovcová. Podstatné pro rozhodnutí státního zástupce bylo uhrazení škody v řádu desítek tisíc korun. Zohlednil rovněž dosavadní bezúhonný život obviněného a okolnosti případu.

Farmář tehdy po předchozím konfliktu s Václavem M. najel do lamelových vrat jeho zámečnické dílny, přičemž je nejprve vidlemi propíchl a poté vytrhl z upevnění ve zdi. [celá zpráva]

Bitka s řidičem

„Obvinil mě, že jsem mu rozbil dveře jeho stodoly, a že to samé udělá mně. Já jsem na to nic neřekl a on mi potom vjel traktorem s vidlicí do vrat. Nejdříve je propíchl a pak vyrval ze zdi,“ popisoval už dříve incident poškozený muž.

Ještě prý do poslední chvíle doufal, že ho chce soused traktorem jen postrašit a že u vrat zastaví. „Stoupl jsem si před ně, abych mu v tom zabránil. Jel ale pořád, tak jsem musel uskočit,“ pokračoval Václav M. s tím, že se mu poté podařilo dostat do kabiny traktoru, a s řidičem se začal prát.

„Chtěl jsem mu sebrat klíčky, aby nemohl odjet. To se mi podařilo a přivolal jsem dalšího člověka, abych měl svědka,“ dodal poškozený.

Reklama

Výběr článků

Načítám