Hlavní obsah

Policie dopadla v chýši z větví muže, který vybíral z karty ukradené epileptičce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie v minulých dnech dopadla muže, který vybíral peníze z karty, jež byla ukradena ženě v Praze během jejího epileptického záchvatu. Policisté ho našli v příbytku postaveném z větví. V minulosti už byl několikrát trestán.

Když jsem začala vnímat, peněženka byla pryč, řekla epileptičkaVideo: Policie ČR

 
Článek

„Vypátrali ho policisté, kteří ho poznali na fotce a z minulosti jej znají pro jeho majetkovou trestnou činnost. Muž byl v minulosti odsouzen za trestné činy výtržnictví a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku k podmíněným trestům odnětí svobody. Momentálně je odsouzený k pěti měsícům odnětí svobody s podmínkou do září roku 2019,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Sedmadvacetiletý muž ovšem odmítl k případu okradení ženy s epileptickým záchvatem vypovídat, a proto mu budou muset policisté trestnou činnost dokázat.

Okradli ji během záchvatu

Případ se odehrál koncem června okolo poledne v Choceradské ulici v Praze 4. Policie o něm informovala o uplynulém víkendu a požádala o pomoc při pátrání.

„Bylo mi špatně, tak jsem se posadila na lavičku, a když jsem po chvíli začala vnímat, tak byla kabelka pryč. Už se mi víckrát udělalo špatně na ulici a nikdo mi nepomohl,“ řekla okradená žena.

V kabelce měla mimo jiné mobilní telefon, doklady a platební karty. „Právě tyto karty někdo neoprávněně použil a provedl několik transakcí v celkovém součtu 12 tisíc korun,“ uvedl mluvčí. Celková škoda způsobená krádeží kabelky a následným zneužitím karet je více než 20 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám