Hlavní obsah

Policie zveřejnila snímek muže, který okradl epileptičku při záchvatu

Policisté hledají pachatele, který na pražském Spořilově namísto poskytnutí pomoci okradl ženu při epileptickém záchvatu. Dotyčné, které se udělalo špatně, sebral kabelku s mobilem a platebními kartami. Celkem způsobil škodu 20 tisíc korun, uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Foto: Policie ČR

Podezřelý muž, po kterém policie pátrá v případě okradené epileptičky

Článek

Případ se odehrál koncem června okolo poledne v Choceradské ulici v Praze 4.

Ještě před záchvatem žena cítila, že se jí dělá špatně, proto si sedla na lavičku. Následně, když se přibližně po několika minutách probrala, tak zjistila, že jí zmizela kabelka, kterou měla položenou vedle sebe. V ní měla mimo jiné mobilní telefon, doklady a platební karty.

„Právě tyto karty někdo neoprávněně použil a provedl několik transakcí v celkovém součtu 12 tisíc korun,“ uvedl mluvčí.

Při jednom výběru peněz z bankomatu kamery zachytily podezřelého muže, po kterém v souvislosti s tímto případem pátráme. Jestliže muže někdo poznává, ať se ozve na linku 158 nebo na místní oddělení policie Spořilov.

Případ je prošetřovaný  pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě dopadení a odsouzení pachateli hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Celková škoda způsobená krádeží kabelky a následným zneužití karet je více než 20 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám