Hlavní obsah

Tady je ještě jeden! Hasiči zveřejnili video ze záchrany zavalených v centru Prahy

Nově zveřejněný videozáznam ukázal okamžiky z náročného a riskantního úterního zásahu pražských hasičů po zřícení stropu v Mikulandské ulici v centru Prahy. Hasiči dlouho do noci prohledávali sutiny, zda pod nimi nejsou další zranění dělníci. Objekt byl po celou dobu zásahu nestabilní a hrozilo jeho zřícení.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah pražských hasičů v Mikulandské ulici, kde se zřítily stropy v doměVideo: Hasiči Praha

 
Článek

„Tady je ještě jeden. Zapři to, aby to na něj nespadlo,“ hlásí na videu hasiči nález jednoho ze zraněných dělníků, který při odnášení sténá bolestí.

Následně velitel zásahu objednává pro zasahující respirátory a vodu. Sutiny jsou plné prachu. V místě, kde nejvíce hrozilo zřícení klenby, hasiči vytvořili při zásahu pomocí vzpěr a výztuh jakýsi ochranný přístřešek.

Na videu je vidět také práce sacího bagru, který zapůjčila Správa státních hmotných rezerv.

Foto: HZS Praha

Hasiči likvidují trosky budovy

Strop v rekonstruované budově se zřítil v úterý dopoledne. Hasiči krátce po zřícení části budovy našli pod troskami dva lidi, třetí zraněný člověk vyprostit nepotřeboval. Všichni tři dělníci skončili v nemocnici, přičemž stav jednoho z nich byl velmi vážný. Záchranná služba ho v umělém spánku převezla do Ústřední vojenské nemocnice.

Foto: MP Praha

Jeden ze psů na vyhledávání zasypaných lidí.

Prostor prohledali kynologové se psy specializovanými na vyhledávání osob v sutinách. Objekt byl po celou dobu zásahu nestabilní a hrozilo jeho zřícení. Hasiči odklízeli sutiny, hledali, zda se pod sutinami nikdo nenachází a stabilizovali budovu. Zásah byl ukončen před 11 hodinou večer, kdy hasiči prohledali všechna místa a žádnou další osobu pod sutinami nenašli.

Celkem bylo v době neštěstí na stavbě 45 lidí, zranění dělníci byli cizinci. Případ zatím policisté vyšetřují pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám