Hlavní obsah

Řidič se dvěma promile uvázl v Otrokovicích s kamiónem na kolejích

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otrokovice

Opilý řidič kamiónu s návěsem uvázl ve čtvrtek podélně na kolejích v Otrokovicích na Zlínsku. Kdyby u vozu nepraskla pneumatika, patrně by po nich pokračoval dál. Případ řeší policisté, kteří mu už odebrali řidičský průkaz a uložili stotisícovou kauci.

Foto: Policie ČR

Kamión uvázl na kolejích.

Článek

„Operační důstojník policie přijal ve čtvrtek ráno oznámení o tom, že na kolejích v Otrokovicích v areálu firmy uvázl v noci tahač s návěsem, v němž sedí zřejmě podnapilý řidič,“ informovala v pátek mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Na místo přijeli nejprve dopravní policisté, kteří zjistili, že se jedná o cizince, proto přivolali policisty z cizinecké policie a následně i tlumočnici. Národnost řidiče policisté nezveřejnili.

Foto: Policie ČR

Řidiči nameřili dvě promile

„Řidič při přejíždění kolejí narazil do betonové zídky, přesto pokračoval dál v jízdě po kolejích, které poškodil. Zastavil až poté, co mu praskla pneumatika. Škoda na majetku firmy z Otrokovic činí asi padesát tisíc korun, škoda na kamiónu předběžně dvacet tisíc korun,“ popsala Kozumplíková.

Dechová zkouška u osmatřicetiletého řidiče ukázala více než dvě promile alkoholu. „Když to řidič kamiónu uviděl, odmítl s policisty spolupracovat a odmítl také další dechovou zkoušku a odběry krve. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Při kontrole záznamů z tachografu zjistili vážné nedostatky, proto řidiči uložili kauci ve výši sto tisíc korun,“ uvedla Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám