Hlavní obsah

Na poli u Věrovan na Olomoucku našli mrtvé novorozeně, po matce policie pátrá

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úmrtí novorozeného dítěte, jehož tělo bylo nalezeno bez známek života na poli v katastru Věrovan na Olomoucku, šetří tamní kriminalisté. Zároveň pátrají po jeho matce. Tělo se našlo už minulou středu, v pondělí se policie skrze svou mluvčí Irenu Urbánkovou obrátila s žádostí o pomoc na širokou veřejnost.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Pokud si někdo z občanů povšiml ve svém okolí ženy, která byla ve vysokém stupni gravidity, porodila a dítě nemá u sebe, anebo si všiml jiných podezřelých okolností v okolí místa nálezu, které by mohly souviset s případem, nechť ihned kontaktuje kriminalisty územního odboru Olomouc prostřednictvím linky 158,“ apeluje na veřejnost Urbánková s tím, že se jedná o období zhruba od 1. června letošního roku.

O tom, jak dítě zemřelo, kdo ho našel, ale ani žádné další podrobnosti neuvedla.

„Z taktických důvodů to není možné. Navíc vyšetřování je na samém počátku. Na objasnění všech okolností a souvislostí případu usilovně pracujeme a prověřujeme všechny doposud získané informace a poznatky, žádné z nich nepodceňujeme,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám