Hlavní obsah

Žena na Vyškovsku našla mrtvého motorkáře. Šel se projet bez přilby na novém stroji

• Aktualizováno
Právo, Novinky, ok, mh

Dva motorkáři zemřeli v neděli na jižní Moravě. Jednoho našla ležet mrtvého bez přilby kolemjdoucí na Vyškovsku, druhý zemřel po střetu s dodávkou na Znojemsku. Na Břeclavsku se pak srazila motorka se srncem.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

První nehoda se stala na silnici mezi Křenovicemi a Vážany nad Litavou na Vyškovsku. Žena tam našla ráno u silnice ležet motorkáře a o kus dál jeho stroj. Záchranáři vyrazili na místo vrtulníkem, ale lékař u 31letého muže už mohl jen konstatovat smrt.

„Pravděpodobně brzy ráno vyrazil bez přilby a ochranných pomůcek projet nedávno koupený neregistrovaný motocykl. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou nezvládl řízení a narazil do stromu,“ informoval mluvčí policie Bohumil Malášek.

Dodávka s motorkou

Druhou kolizi vyšetřovali kolem poledne policisté v obci Rešice na Znojemsku, kde se srazila dodávka s motocyklem.

„Jednačtyřicetiletý řidič motocyklu srážku nepřežil, jeho o osm let mladší spolujezdkyně byla s těžkými zraněními převezena letecky do nemocnice,“ konstatoval Malášek.

Řidič dodávky zraněn nebyl a měl negativní testy na alkohol i drogy. Obě nehody policisté dále vyšetřují.

Srážka se srncem

V neděli před desátou večer došlo v katastru obce Milovice na Břeclavsku ke střetu motorky se zvěří. Pětačtyřicetiletému řidiči motocyklu vběhl do cesty srnec. Při srážce bylo zvíře usmrceno.

Motorkář i se spolucestující utrpěli zranění, s nimiž museli být převezeni do nemocnice. Vzniklá škoda se dostala na částku 50 tisíc korun. Policie zvláště v lesních úsecích doporučuje snížení rychlosti a zvýšení opatrnosti při jízdě.

Reklama

Výběr článků

Načítám