Hlavní obsah

Při festivalu na Vysočině zemřel po střetu s vláčkem pětiletý chlapec

• Aktualizováno
Právo, ČTK, pko

Pětiletý chlapec zemřel v sobotu na rodinném festivalu Blue Style Prima Fest v areálu westernového městečka Šikland u Zvole nad Pernštejnem v okrese Žďár nad Sázavou. Chlapce přejel turistický vláček, zraněním na místě podlehl. Podle majitele zábavního parku matka s dětmi zřejmě chtěla vystoupit dřív, když se vláček na chvíli zastavil. Svědci však mluví o tragickém nedorozumění obsluhy atrakce.

Foto: Profimedia.cz

Vláček ve westernovém městečku Šiklův mlýn (archivní foto)

Článek

K neštěstí došlo okolo půl čtvrté odpoledne. Na místo okamžitě spěchali záchranáři a přistál i vrtulník. Všechna snaha zachránit dětský život však už byla marná. „Resuscitace bohužel nebyla úspěšná, dítě na místě podlehlo zraněním,“ konstatovala šéfka krajských záchranářů z Vysočiny Vladislava Filová.

Případ vyšetřují policisté. „Ti místo tragické události ohledali, zadokumentovali a provedli šetření. U řidiče vláčku provedenou dechovou zkouškou požití alkoholu vyloučili,” uvedla v sobotu policejní mluvčí Jana Kroutilová.

„Tato nešťastná událost nás hluboce mrzí, rodičům chceme vyjádřit upřímnou soustrast. Nic podobného se za 20 let fungování našeho zábavního parku nestalo. Po dohodě s interprety jsme se rozhodli zbytek programu věnovat památce zesnulého, a to ve ztišeném režimu a bez závěrečného ohňostroje,“ uvedl majitel zábavního parku Šikland Libor Šikl.

Vláček zřejmě zastavil a pak se zase rozjel

Podle Šikla k tragédii došlo zřejmě ve chvíli, kdy turistický vláček zastavil, aby dal přednost jinému vozidlu. „Maminka se dvěma dětmi se asi rozhodla vystoupit dřív, jenže v tu chvíli se vláček rozjel. Ten vláček tady jezdí mraky let, stejně jako řidič a nikdy nebyl zatím problém,” doplnil Šikl.

Jedna ze svědkyň tragické události však Právu napsala, že za nehodou stálo zřejmě nedorozumění mezi průvodkyní a řidičem.

Policisté v neděli nechtěli na dotaz Práva říct o okolnostech nebo příčinách neštěstí nic bližšího. „Vzhledem k tomu, že k nehodě došlo včera večer, nelze v tuto chvíli sdělovat další podrobnosti. Událost vyšetřujeme a také s ohledem na to, že obětí bylo malé dítě, nebudeme poskytovat žádné další informace,“ řekla Kroutilová.

Reklama

Výběr článků

Načítám