Hlavní obsah

Atletického trenéra z Plzně posílá žalobce kvůli osahávání a focení nahých dívek k soudu

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až pět let vězení hrozí atletickému trenérovi z Plzně, který podle žalobce během loňského soustředění v Sušici a Nymburku osahával a tajně fotil nahé svěřenkyně ve věku 11 let. Klatovský státní zástupce nyní podal na 62letého muže obžalobu z trestných činů sexuálního nátlaku a zneužití dítěte k výrobě pornografie. Právu to ve čtvrtek potvrdila vedoucí státní zástupkyně Jiřina Vítovcová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle zjištění Práva měl nechat obžalovaný muž svlečené dívky kleknout si na čtyři, osahával je a fotil na svůj mobilní telefon. To vše dělal pod záminkou, že musí zjistit, pro kterou disciplínu by se nejlépe hodily.

„Jako trenér zneužil svého vlivu a důvěry svěřenkyň. Požadoval po nich, aby se svlékly a zaujaly různé pózy. Přitom se jich dotýkal a fotil je na mobilní telefon,“ uvedla Dana Ladmanová z klatovského ředitelství policie.

Soustředění zrušeno, trenéra odvezla policie

Případ vyplaval na povrch v srpnu během soustředění v Sušici. „Po dvou dnech mi volala dcera, abych ji přijel vyzvednout s tím, že soustředění je rozpuštěné, neboť trenéra odvezla policie. Na místě jsme se dozvěděli, co se mělo stát. Byl to šok,“ řekl Právu otec jedné z mladých atletek. Podle něj vedení oddílu poté svolalo schůzku rodičů.

„Řekli nám, že s dotyčným trenérem rozvázali veškerou spolupráci a že děti mohou přejít pod jiné trenéry,“ pokračoval muž. Sama dívka se svěřila, že když byla s trenérem v chatce sama a převlékala se, řekl, ať si nahá lehne na břicho. Prý jí musí zkontrolovat svaly, aby věděl, jaká disciplína pro ni bude nejlepší. Nejdříve jí prý sahal na nohy a na zadek, pak údajně řekl, aby udělala kočičku, dala nohy více od sebe a zavřela oči.

Dívka si všimla, jak ji fotí mobilem. Zdálo se jí to divné, tak zavolala domů. Rodiče pak zalarmovali policii, která trenéra na místě zatkla. Později se ukázalo, že podobného jednání se měl dopustit i na předchozím soustředění v dubnu v Nymburku.

Obviněný muž měl tehdy na starost skupinu asi 15 dětí složenou z dívek i chlapců. Muž trénoval externě pro jeden klub, ten s ním po provalení aféry rozvázal spolupráci. Podle zjištění Práva byl trenér v minulosti za podobné jednání odsouzen.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám