Hlavní obsah

Atletický trenér prý osahával a tajně fotil svlečené dívky

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Nechal je svlečené kleknout si na čtyři a zaujmout pozici kočičky. Pak jim prohmatával nohy od kotníků po hýždě a tajně je fotil. Tak se podle kriminalistů choval během letního soustředění v Sušici atletický trenér vůči nejméně dvěma jedenáctiletým dívkám pod záminkou, že musí zjistit, pro kterou disciplínu by se nejlépe hodily. Policie za to muže nyní obvinila z přečinů sexuálního nátlaku a zneužití dítěte k výrobě pornografie.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Jako trenér zneužil svého vlivu a důvěry svěřenkyň. Požadoval po nich, aby se svlékly a za­ujaly různé pózy. Přitom se jich dotýkal a fotil je na mobilní telefon,“ uvedla Dana Ladmanová z klatovského ředitelství policie.

Blíže se k celé věci nevyjádřila, pouze doplnila, že si vyšetřovatel nechal zpracovat psychiatrický posudek, který by měl objasnit, zda obviněný muž netrpí sexuální deviací. Jak Právo dále zjistilo, detektivové nalezli v mobilu obviněného několik fotek jedné z poškozených. Co na nich je, však vědí jen vyšetřovatelé.

Konec soustředění

Případ vyplaval na povrch v srpnu během soustředění v Sušici. „Po dvou dnech mi volala dcera, abych ji přijel vyzvednout s tím, že soustředění je rozpuštěné, neboť trenéra odvezla policie. Na místě jsme se dozvěděli, co se mělo stát. Byl to šok,“ řekl Právu otec jedné z mladých atletek. Podle něj vedení oddílu poté svolalo schůzku rodičů.

„Řekli nám, že s dotyčným trenérem rozvázali veškerou spolupráci a že děti mohou přejít pod jiné trenéry,“ pokračoval muž. Sama dívenka se svěřila, že když byla s trenérem v chatce sama a převlékala se, řekl, ať si nahá lehne na břicho.

Tvrdil, že dívenka spadla do vody a že ji pomáhal osušit. Přitom mu prý zapípalo upozornění na slabou baterku v mobilu a dívenka si údajně myslela, že ji fotí
Pavel Kovalský, místopředseda AK Škoda Plzeň

Prý jí musí zkontrolovat svaly, aby věděl, jaká disciplína pro ni bude nejlepší. Nejdříve jí prý sahal na nohy a na zadek, pak údajně řekl, aby udělala kočičku, dala nohy více od sebe a zavřela oči.

Dívka si všimla, jak ji fotí mobilem. Zdálo se jí to divné,  tak zavolala domů. Rodiče pak zalarmovali policii, která trenéra na místě zatkla. Později se ukázalo, že podobného jednání se měl dopustit na jiném soustředění v dubnu.

Klub přerušil spolupráci

Podle zjištění Práva měl obviněný muž na starost skupinu asi 15 dětí složenou z dívek i chlapců. „Nebyl kmenovým trenérem, ale spolupracovali jsme s ním jako s externistou. Měli jsme dohodu, že mu umožníme trénovat na našem stadiónu a na oplátku jeho svěřenci budou závodit pod hlavičkou našeho oddílu,“ uvedl místopředseda AK Škoda Plzeň Pavel Kovalský.

To, co se mělo stát, ho velmi mrzí. „Po soustředění v Sušici jsme si dotyčného trenéra pozvali na schůzku, aby nám celou věc vysvětlil ze svého pohledu. Tvrdil, že dívenka spadla do vody a že ji pomáhal osušit. Přitom mu prý zapípalo upozornění na slabou baterku v mobilu a dívenka si údajně myslela, že ji fotí,“ pokračoval Kovalský.

Vedení klubu podle něho zareagovalo tak, že do uzavření případu policií přerušilo s trenérem spolupráci a zakázalo mu vstup na stadión.

Reklama

Výběr článků

Načítám