Hlavní obsah

Opilý motorkář smetl na přechodu v Třinci seniorku

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezská policie řeší smrtelnou nehodu, která se stala ve čtvrtek v podvečer v Třinci na Frýdecko-Místecku. Na vyznačeném přechodu tam mladý řidič na motocyklu smetl sedmdesátišestiletou ženu. Ta nehodu nepřežila.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Nehoda se stala na ulici Dukelská v Třinci. Osmadvacetiletý řidič motocyklu Ducati Monster jel ve směru od Vendryně. Rychlost jízdy nepřizpůsobil svým schopnostem, vlastnostem stroje a předpokádanému stavebnímu a dopravně technickému stavu komunikace,“ uvedla moravskoslezská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Dodala, že navíc byl motocyklista pod vlivem alkoholu. „Dechová zkouška byla pozitivní, nadýchal 0,8 promile,“ upřesnila Viačková s tím, že policie mladíka zadržela a umístila do policejní cely.

Na místo nehody dorazili i záchranáři, avšak v době jejich příjezdu již žena nejevila žádné známky života. „Záchranáři proto ihned pokračovali v laicky zahájené snaze o záchranu postižené, a to rozšířenou resuscitací za pomoci přístrojové techniky a léků. Veškerá snaha týmu však byla marná, krevní oběh pacientky se nepodařilo obnovit a zasahující lékař musel konstatovat její smrt,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že ošetřen s lehkým poraněním musel být také motocyklista, kterého následně záchranáři transportovali na chirurgickou ambulanci třinecké nemocnice. 

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám