Hlavní obsah

Hořící dodávka poničila část restaurace na Karvinsku

Právo, Denisa Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Tři jednotky hasičů zasahovaly v noci z úterý na středu v Petřvaldu na Karvinsku u požáru dodávkového automobilu Iveco Daily. Řidič ho bohužel zastavil tak nešťastně hned vedle restaurace, že žár z hořícího vozu zasáhl i přední část objektu.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje, .

Za požár dodávky může technická závada vozu.

Článek

„Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno půl hodiny po úterní půlnoci. Hasiči dostali oheň pod kontrolu za osm minut, zhruba stejnou dobu jim zabralo dohašování vozidla. Restauraci oheň nezasáhl, jak hasiči následně pečlivě zkontrolovali, 'pouze' žár z hořícího vozidla,“ vysvětlil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje, .

Škoda na dodávce je asi 300 tisíc

Dodal, že škoda na voze byla odhadnuta na 300 tisíc korun. „Na restauraci, kde popraskaly plastové dveře, šest plastových oken a světelný poutač, je škoda dalších zhruba 50 tisíc korun,“ upřesnil Kůdela.

Za požár, který se obešel bez zranění, může technická závada na vozidle. Majitel Iveca Daily měl velkou smůlu. Ojetou dodávku koupil teprve v úterý, a to ještě v zahraničí.

Reklama

Výběr článků

Načítám