Hlavní obsah

Opilý řidič srazil na Znojemsku chodce a ujel. Našli ho a ještě po hodině nadýchal skoro dvě promile

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaroslavice

Sedmatřicetiletý muž se bude zodpovídat z účasti na vážné dopravní nehodě a z ujetí z místa bez poskytnutí pomoci. Ještě hodinu po nehodě pak u něj policisté zjistili 1,87 promile alkoholu v dechu.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Nehoda se stala ve čtvrtek po dvaadvacáté hodině na silnici mezi Jaroslavicemi a Hrádkem na Znojemsku. Muž za volantem Fordu Mondeo se podle znojemské policejní mluvčí Lenky Drahokoupilové nejspíše nevěnoval řízení a ani nepřizpůsobil rychlost jízdy vzdálenosti, na kterou měl rozhled.

Srazil proto šestadvacetiletého chodce, vedoucího po kraji cesty jízdní kolo. Zatímco chodce náraz odmrštil do příkopu, řidič auta ujel.

„První pomoc mu poskytla i přivolala chodkyně, se kterou tudy šel. Zraněného transportoval vrtulník do nemocnice v Brně. Díky rychlému předání informací se nám podařilo řidiče i s jeho autem brzy vypátrat a zadržet. Vyšlo najevo, že hodinu po vážné kolizi mu v krvi proudilo 1,87 promile alkoholu,“ uvedla mluvčí.

Policisté ale zjistili, že chodci neměli žádné reflexní prvky a ani jízdní kolo nebylo vybaveno stanoveným osvětlením. Příčina nehody i podíl účastníků na vině je otázkou dalšího šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám