Hlavní obsah

Autobus s dětmi začal na D1 hořet, řidič plameny pohotově uhasil

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dálnici D1 u Vyškova musel ve čtvrtek kvůli požáru motoru nouzově zastavit autobus, který vezl 49 dětí spolu s doprovodem. Díky tomu, že si řidič autobusu všiml včas kouře, se událost obešla bez zranění. Řidič navíc zvládl požár uhasit ještě před příjezdem hasičů.

Foto: HZS JMK

Kvůli požáru motoru musel autobus, který vezl 49 dětí, nouzově zastavit na dálnici D1 u Vyškova

Článek

Řidiče na požár upozornil vycházející kouř, kterého si všiml ve zpětném zrcátku. Musel tak na dálnici nouzově zastavit. Zatímco se děti i s doprovodem uchýlily do bezpečné vzdálenosti, řidiči autobusu se povedlo požár uhasit ještě před příjezdem hasičských jednotek.

Foto: HZS JMK

Řidič zvládl požár uhasit ještě před příjezdem hasičů. Ti následně jen zkontrolovali prostor motoru termokamerou.

Foto: HZS JMK

Děti s doprovodem se uchýlili ke stromům u pole nad dálnicí.

Přivolaní hasiči tak jen zkontrolovali prostor motoru termokamerou a pro cestující s dětmi nechali přivolat evakuační autobus. „Dětem pak spolu s policií pomohli přestoupit,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Foto: HZS JMK

Hasiči následně spolu s policií pomohli dětem do evakuačního autobusu.

Požár se obešel bez vážnějších zranění či následků. „Řidiči autobusu jsme ošetřili drobnou oděrku na ruce a ten pak odjel s poškozeným autobusem na nejbližší benzínovou stanici,“ dodal mluvčí. Na vině je dle něj technická závada, prvotní odhad škody je 5000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám