Hlavní obsah

Zběsilá honička s policisty na Jičínsku skončila nehodou. Řidič utekl

– Jičín
Právo,

Policie pátrá po neznámém řidiči, který v neděli v okolí Nové Paky na Jičínsku porušoval dopravní předpisy, a když ho začala stíhat policejní hlídka, snažil se jí ujet. Jeho agresívní styl jízdy vedl až k dopravní nehodě, když jeho bílá Škoda Octavie narazila do vozu VW Sharan. Řidič nakonec utekl.

Pronásledování Škody Octavia na JičínskuVideo: Policie ČR

 
Článek

K nehodě došlo krátce před 15. hodinou na silnici první třídy číslo 16 ve Vrchovině u Nové Paky. V pravotočivé zatáčce před místní restaurací ve směru na Novou Paku narazil řidič škodovky pravým bokem do levé přední části vozu VW Sharan. Po nehodě nezastavil a dál ujížděl vysokou rychlostí na Novou Paku.

V době, kdy k nehodě došlo, už řidiče stíhali policisté. „Policisté se kolem půl třetí odpoledne rozhodli zkontrolovat řidiče Škody Octavia. Porušil totiž dopravní předpisy. Ovšem řidič na výzvy nereagoval a snažil se vysokou a bezohlednou agresivní jízdou ujet,“ vysvětlil policejní mluvčí Aleš Brendl s tím, že řidič nejen předjížděl v zakázaných místech, ale najížděl dokonce do protijedoucích i předjížděných vozidel.

Policisté hledají svědky

„Samotné pronásledování pokračovalo z Dolní Kalné přes Čistou u Horek do Horky u Staré Paky. Zde řidič zamířil na Vidochov a dále pokračoval do Nové Paky, kdy v obci Nová Paka-Vrchovina došlo již ke zmíněné dopravní nehodě,“ dodal Brendl.

Odstavené ujíždějící vozidlo policisté nalezli bez posádky na sídlišti v Nové Pace v ulici Husitská.

„Policisté tímto žádají svědky dopravní nehody a policejního pronásledování, kteří by mohli podat jakékoliv informace k uvedeným událostem, aby kontaktovali kteroukoliv služebnu policie nebo bezplatnou telefonní linku 158,“ požádal mluvčí Brendl.

Policie zejména prosí protijedoucí řidiče o poskytnutí případných záznamů z palubních kamer ve svých autech, které nebezpečnou jízdu zaznamenaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám