Hlavní obsah

Senior v Prostějově zavraždil manželku, kvůli jejímu zdravotnímu stavu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov
Aktualizováno

Sedmasedmdesátiletý senior zavraždil ve středu v bytě v Prostějově svou o tři roky mladší manželku. Vše nasvědčuje tomu, že jednal ze zoufalství z dlouhodobě neutěšeného zdravotního stavu ženy. Právo o tom ve čtvrtek informoval policejní mluvčí Libor Hejtman. V odpoledních hodinách byl muž obviněn z vraždy.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté se podle něj začali případem zabývat poté, co ve středu odpoledne dostali od zdravotnických záchranářů oznámení o podezřelém úmrtí ženy. „Po příjezdu do bytu ženy zjistili, že seniorka zemřela násilnou smrtí, pravděpodobně na následky dušení,“ uvedl mluvčí s tím, že přesnou příčinu úmrtí zjistí kriminalisté po provedení nařízené soudní pitvy.

„K činu se doznal její manžel, který od samého počátku s policisty aktivně spolupracuje. Podezřelý v době události nebyl pod vlivem alkoholu ani pod vlivem jiných návykových látek, jeho jednání nepředcházel ani žádný konflikt,“ zdůraznil Hejtman.

Do vazby nepůjde

Z předběžně zjištěných skutečností podle něj vyplývá, že k činu seniora dohnalo zoufalství z dlouhodobě špatného zdravotního stavu jeho manželky.

„Vzhledem k tomu, že podezřelý s policisty spolupracuje, a také k okolnostem, za jakých k usmrcení ženy došlo, kriminalisté nepodali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby,“ dodal policejní mluvčí, který v odpoledních hodinách uvedl, že byl muž obviněn z vraždy.

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili úkony trestního řízení pro zvlášť závažný zločin vraždy. Seniorovi hrozí trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let.

Reklama

Výběr článků

Načítám